Werkbezoek in Portugal

Posted on dec 12, 2014
Werkbezoek in Portugal

Wat heb ik toch een heerlijke job! Reizen is een van de fijnste zaken om te doen voor mij en dat mag ik dus af en toe doen voor mijn werk. Kunstenares en tevens vriendin is Mikki Frederikx. Zij is keramiste en in het verleden heb ik vaker met haar gewerkt. Zij woont in Portugal en ik ben deze week een aantal dagen naar haar toe geweest om een aantal nieuwe items te ontwikkelen in keramiek. Ik geef mijn wensen aan waar op dit moment veel vraag naar is en zij komt meteen met 1001 ideeën.

Voor deze collectie wilde ik graag theelicht- en kaarsenhouders hebben. Mikki had een ingenieus idee om verschillende soorten klei met elkaar te mengen. Er zijn in Portugal verschillende soorten klei te vinden; het heet Gres. Dit is een van de beste kleisoorten ter wereld. Ter plekke heeft zij Paulo uitgenodigd om de potten te gaan draaien.

Dit was werkelijk fantastisch om te zien. Wat een vakmanschap! Paulo draait al vanaf zijn 14e levensjaar en kan werkelijk iedere vorm die je kan bedenken draaien. We hebben tot ’s avonds laat doorgewerkt omdat we alle 3 zo enthousiast werden over het resultaat. In het begin was het nog even zoeken naar de juiste verhouding tussen de kleuren klei maar het eind resultaat mag er zijn!

Puur ambachtelijk handwerk die wij al in januari op onze website en op Trendz in Gorinchem aan onze klanten kunnen presenteren. De prijzen vallen overigens ook heel erg mee; in de winkel zijn de theelichten vanaf € 19,50 (diameter 12 cm) en de windlichten vanaf € 89,- (diameter 32 cm) te koop. Het speciale natuurlijk is dat er geen een hetzelfde is; het ontstaat….

Hierbij treffen jullie wat foto impressies aan van het vakmanschap van Paulo. Het is jammer dat hij vliegangst heeft want ik zou hem graag een keer uitnodigen om op een beurs in onze stand zijn meesterlijk draaien te tonen.

Handwerk nieuwe vazenMet Mikki en Paulo20141209_18401320141209_183932

 

 

Mikki is overigens een nieuw atelier aan het bouwen; zie foto.

20141208_154955

 

 

Verder natuurlijk genoten van een Sangria Branco en vooral van de ZON!!!

20141208_162100Zon ondergang

 

 

Ik wens jullie allen alvast hele fijne Feestdagen toe; wij zijn overigens tussen Kerst en Nieuwjaar gewoon open.
Ellen.