TIRZA VERRIPS

Glas is een materiaal dat Verrips in tal van opdrachten, vaak grote ruimtelijke monumenten, maar ook in architecturale opdrachten op verschillende manieren heeft toegepast.

Dat kon bijvoorbeeld zijn door vlakglas te gebruiken of in gebogen vormen of andere bewerkingen zoals smelten op chamotte en of kleuren, stralen, patineren etc. Naast toepassingen van glas in monumentale opdrachten heeft hij ook lampen, tafels, en zelfs exclusieve damestassen in glas gemaakt en een geheel nieuw concept glasservies ontworpen en gemaakt. Het standpunt van waaruit hij als ontwerper werkt is: ”Alles dat rechtstreeks uit de aarde komt en leeft is niet door de mens gemaakt.

Al het andere wel en omdat dat zo is kan het altijd anders en in veel gevallen mooier en beter. Daarnaast realiseerde hij tal van kleinere kunstwerken in glas zowel met gebruikmaking van vlakglas alsook gebogen glas of recent door gebruikmaking van restglas uit de puinbak van glasblazers of uit de kringloopwinkel.

In samenwerking met diverse glasblazers uit binnen en buitenland ontwerpt en realiseert hij met de mond geblazen kristallen Unica. Op diverse tentoonstellingen in binnen en buitenland was zijn unieke glaswerk te zien. De speciaal voor mevrouw Ellen Verduin (Craftzz) ontworpen en gemaakte vazen realiseerde hij met de Noorse glasblazer Geir Nustad in Leerdam.

Op bovenstaande foto is Geir Nustad met z’n assistent onder het toeziend oog van Verrips bezig het gloeiende glas te vormen. Het bijzondere aan deze vazen is dat het waterpeil bij gebruik als bloemenvaas op ongelijke hoogte blijft.Een merkwaardig en boeiend verschijnsel als gevolg van dit speciale ontwerp. Al zijn vazen zijn uniek en met de hand aan de onderzijde gesigneerd.

Een garantie van de echtheid van een uniek exemplaar.