Gert de Mulder

Even voorstellen 🙂

Gert studeerde in 1990 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch met als specialisatie Keramische Vormgeving.
Samen met 6 studiegenoten richtte zij “Stichting WP Keramiek” op met wie zij in 1990 atelierruimte verwezenlijkt in “De Gruyter Fabriek” te ’s-Hertogenbosch.
Gert de Mulder maakt werk waar je vrolijk van wordt. Gert ontwerpt, produceert en decoreert kleurrijke gebruikskeramiek zoals vazen, schalen en bekers. Dier, bloem en blad-motieven worden met snelle spontane kwaststreken aangebracht. Het decoreren is voor Gert een belangrijke drijfveer, om de wereld een beetje mooier te maken.
Door haar liefde voor het decoreren, de drang om mooier te maken, bleef het niet alleen bij keramiek.
Kleding, sieraden, stoffen, meubilair, inrichtingen, tuinmuren en zelfs plastic afval wordt nu aangepakt en verwerkt tot eigenzinnige objecten.
Zo vond zij een oplossing voor het plastic afval probleem door met dit materiaal de Recy-block te ontwerpen, een bouwelement dat op beurzen in oa Rotterdam, Copenhagen, Atlanta en Shanghai en in ETHZúrich werd tentoongesteld. De Recy-block is een bouwsteen van 60 x 30 x 10 cm, die gebruikt kan worden voor het bouwen van muren en kan dienen als zitelement of puur ter decoratie. Door ook een lichtdoorlatende versie, de Recy-screen, te ontwikkelen kon zij haar recycle-lijn van afvalplastic uitbreiden met “schilderijen”, afscheidingswanden, muurbekleding en decoratieve lichtobjecten. De laatste nieuwe versie is de nóg dunnere Recy-sheet waarmee een nieuwe lijn op dit moment nog in ontwikkeling is.

Gert de Mulder